dijous, 17 de juny de 2010

Grup de Professorat de Clàssiques

Des de fa alguns mesos, són molts els e-mails que rebem al nostre correu.aplec@gmail.com amb queixes de professors sobre la supervivència de les seves matèries en els instituts. Fins ara, la matèria més amenaçada era el Grec, però les retallades en nom de la crisi i l'autonomia de centre estan fent trontollar també la matèria de Llatí. La unificació de places de llatí i grec en Cultura Clàssica va ser l'última estratègia del departament per acabar de rematar-ho. Les nostres matèries són de per si fràgils, per ser minoritàries i encara ho seran més amb les proves de selectivitat que els estudiants han de superar. Ja ens en vam fer ressò tan aquí al bloc com al nostre facebook, però fins ara que s'han hagut de tancar les plantilles a tots els centres, el professorat no ha sabut clarament allò que poster només imaginava. És el cas de molts de vosaltres com el Pedro, l'Anna, la Mercè i tants més que us poseu en contacte amb nosaltres. La resposta és difícil. I el malestar i el nerviosisme són cada dia majors. L'Equip de Clàssiques de l'ICE de la UAB ha creat un grup de discussió, que ja té més de 100 professors, en què es denuncien totes aquestes situacions. L'Aplec ja en forma part, si voleu Uniu-vos al grup .I per enviar-hi un missatges només cal enviar un missatge electrònic a l'adreça professorat-de-classiques-de-catalunya@googlegroups.com.
Potser això no és la panacea, però és un primer pas. Està clar que si no estem units i no tenim clar què ens passa i com volem fer-hi front, no tindrem cap força davant l'administració. Què estem esperant?

1 comentari:

Xavi ha dit...

Torno al debat insistint en el mateix: buscar estratègies comunes.
Jo he aconseguit, crec, un bon resultat per a les nostres matèries, però ha costat tres anys i un desgast personal considerable. Tanmateix, els arguments han convençut finalment (per cert, les noves ponderacions ens afavoreixen). Valdria la pena posar en comú estructures organitzatives que ens resultin adequades.