diumenge, 24 de febrer de 2013

Final del concurs Odissea a Catalunya

Dimecres 20 de febrer es va dur a terme la sessió de desempat entre els quatre equips que, empatats a punts, optaven a les quatre primeres places. El desempat es va celebrar a dos centres: l'Institut Gaudí de Reus, on van trobar-se els equips Hesperia II i 3r Triumvirat, i l'Institut Gallecs de Mollet, amb Geríon i les Nimfes d'Àrtemis. La prova se celebra simultàniament a tots els territoris on se celebra el concurs (és a dir, també València, Galícia, Aragó i Valladolid).
Al desempat s'hi afegeixen, a més de la dificultat de les preguntes, els nervis de lluitar pels primers llocs i el fet de tenir el rellotge en contra, ja que es disposa només de tres hores per respondre totes les preguntes. Tanmateix, tots el grups ho van fer molt bé i cal felicitar-los.
En acabar, tots van haver de pagar el preu d'haver comès algun error en les respostes, i finalment va ser el temps l'àrbitre que va decidir el primer i el segon lloc:

OrdreNom del grup Nom del centrePoblació Temps utilitzat en el desempat Puntuació total
3R. TRIUMVIRAT INSTITUT MARTÍ L'HUMÀMONTBLANC2 hores, 56 minuts i 21 segons 103
GERIÓN INSTITUT GALLECSMOLLET DEL VALLÈS2 hores, 58 minuts i 0 segons 103
LES NIMFES D'ÀRTEMIS IES CAN PLANASBARBERÀ DEL VALLÈS2 hores, 58 minuts i 50 segons 97
HESPERIA II INSTITUT RAMON DE LA TORRETORREDEMBARRA2 hores, 57 minuts i 34 segons 93

Així doncs, els premis seran per als equips següents:

  • 1r premi, de 100€: 3r Triumvirat
  • 2ns premis, de 75€: Gerión i Les Nimfes d'Àrtemis
  • 3rs premis, de 50€: Hesperia II, Duae sinistrae i Hesperia I
Podeu consultar la classificació de tots els equips a la pàgina del concurs. El lliurament de premis, recordem-ho, serà el 18 d'abril a les 12 del migdia al Camp de Mart de Tarragona. Abans, però, caldrà veure si l'equip 3r Triumvirat és capaç també de guanyar la final estatal contra els equips guanyadors de les altres quatre seus dimecres que ve, 27 de febrer. Molta sort!3 comentaris:

L'ombra d'un somni ha dit...

Des de l'institut Gallecs estem molt contents tot i els 99 segons de diferència. I ja esperem el Concurs Odissea 2014 per tornar-ho a intentar.

Realment,per als alumnes ha estat una gran experiència.

Gràcies pel vostre esforç!

L'ombra d'un somni ha dit...

Des de l'institut Gallecs estem molt contents tot i els 99 segons de diferència, i ja esperem el Concurs Odissea 2014 per tornar a participar.
Per als alumnes ha estat una gran experiència, i ara quan senten segons quin nom es miren amb cara de "sabem de qui parles".

Enhorabona als guanyadors i gràcies a vosaltres per fer-ho possible!

Laura Lucas
www.lombradunsomni.blogspot.com.es

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

Moltes gràcies per participar-hi!