divendres, 5 de febrer de 2016

Curs de formació del professorat

Des de l'APLEC encetarem properament una nova activitat: Es tracta d’un curs de formació, reconegut pel Departament d’Educació amb 30 hores, l’eix del qual serà una formació sobre mètodes inductius-contextuals en l'aprenentatge del llatí i el grec.

En els darrers temps s’estan produint canvis en els plantejaments metodològics que afecten a les nostres matèries. Cursos com CAELUM, organitzat per culturaclasica.com o institucions com l’Accademia Vivarium Novum, han començat un camí metodològic i pedagògic basat en la recuperació de models renaixentistes.

És per aquesta raó que des d’APLEC hem considerat oportú i escaient oferir una formació inicial al professorat que vol conèixer aquests plantejaments i recursos per tal d’ampliar la pròpia experiència docent.

El curs, adreçat al professorat de Clàssiques de tot Catalunya i reconegut pel Departament, tindrà una durada de 30 hores lectives, 20 de presencials i 10 de formació a casa.

L'horari del curs serà els divendres de 17:00 a 20:00. La data d’inici serà el divendres dia 19 de febrer. La resta de sessions seran els dies 26 de febrer, 4, 11 i 18 de març i l’1 i el 8 d’abril.

El curs tindrà lloc a l'Escola Sagrada Família del barri de Sant Andreu de Barcelona (C. Arquímedes 60-68; mapa).

La inscripció serà gratuïta per als socis d’APLEC i per als no socis el curs tindrà un cost de 40€. Els nous socis que es puguin fer fins el dia 15 de febrer també gaudiran de la gratuïtat del curs.