diumenge, 8 de novembre de 2009

Més premis per a Clàssics a la romana


Una vegada més el blog de l'IES Vil·la Romana http://classicsalaromana.blogspot.com, les seves professores Montse Dalmau i Majka Llibre i tots els alumnes de clàssiques de l'institut estan d'enhorabona. Van començar amb el I premi espiral d'Edublogs. Després el blog va ser seleccionat entre els 10 finalistes del IV Premi TIC i innovació educativa, d'entre més de 700 que es varen presentar de tot l'estat espanyol. El 9 de setembre, la professora de clàssiques de l'IES Vil·la Romana Montse Dalmau , va assistir a recollir el premi al Col·legi de periodistes de Barcelona. El premi consisteix en un ordinador portàtil pel professor i la llicència pagada dels llibres digitals d'un curs de l'ESO, pel centre educatiu. Finalment el blog ha estat valorat com una BONA PRÀCTICA i com a tal, està penjada al web de la xtec a l'apartat de "Pràctica compartida". Una vegada més, enhorabona per la feina ben feta. A l'apartat "Blocs" hi trobareu més informació sobre aquest i d'altres blocs que posen de manifest la tasca que molts docents estan fent per les clàssiques dia a dia al les aules. Ja sabeu que en aquest espai podeu compartir amb nosaltres els vostres blocs o altres recursos clàssics. Animeu-vos!

1 comentari:

Montse ha dit...

Moltes gràcies per la difusió que feu de la nostra tasca.

El blog http://classicsalaromana.blogspot.com va néixer el curs 2008-09 amb la intenció d'oferir una eina de treball a tots els alumnes de l'IES que fan llatí i grec, des dels alumnes de l'optativa de 2n d'ESO fins als alumnes de 2n de batxillerat.

El cert és que l'entusiasme i la col·laboració dels alumnes és el que ha fet créixer aquest blog. Els principals objectius que ens vàrem proposar en crar-lo van ser:

- Integrar les TIC i les TAC al currículum.

- Atendre la diversitat.

- Fer un treball cooperatiu entre alumnes i professores.

- Apropar el contingut de les nostres assignatures als alumnes.

El blog, doncs, és un complement a la feina que realitzem a classe, a través del qual hem aconseguit un treball col·laboratiu entre els alumnes de l'ESO i el Batxillerat.

Des d'aquí volem agrair als alumnes de l'IES Isaac Albéniz, de Badalona que, amb la seva professora Teresa Devesa, van estar col·laborant estretament amb nosaltres i van fer una molt bona feina. Amb ells es va iniciar un treball entre instituts que volem continuar aquest curs.

Finalment, volem agrair el treball de la comunitat Chiron, de la qual formem part, i a blogs com aquest de l'Associació de professors de llengües clàssiques que ajuden a la difusió de les nostres assignatures.

Majka Llibre
Montse Dalmau

http://classicsalaromana.blogspot.com