dijous, 14 de gener de 2010

Adéu a la revista Auriga?

Acabàvem l'any amb els rumors d'una notícia que potser alguns de vosaltres ja coneixieu i que desgraciadament s'ha confirmat: el Departament d'Educació ha anul·lat la subscripció a la revista auriga de 511 instituts, adduint motius pressupostaris. Sense aquesta subscripció és molt difícil que la revista pugui tirar endavant només amb les subscripcions dels particulars que tenen actualment.

Com a professores i professors de secundària i col·legues que treballem pel bé de les clàssiques, creiem que hem d'impedir que aquesta revista acabi aquí les seves pàgines, després de més de 10 anys essent l'única revista en llengua catalana dedicada a la divulgació del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya. Després de dues notificacions als instituts catalans, a hores d'ara només 23 han renovat la subscripció. Segur que tots hi podem fer alguna cosa, tan a nivell personal, com professional, la subscripció només és de 36 euros l'any. Vosaltres teniu la paraula. Hem de pensar que als professors de secundària no els interessa la revista, quan a facebook hi ha més de 1000 persones interessades? Salvem l'Auriga!

6 comentaris:

Esteve ha dit...

Sempre aneu dient que cal fer alguna cosa. I què heu fet?

Anònim ha dit...

Esteve, diria que aquesta no és la pregunta. Diria que la pregunta és com hem arribat a aquests extrems? Quan temps portem esllanguint misèrrimament sense que cap veu s'alci? Qui ha mirat de reunir les veus en un sol crit? De retrets no en viuen les clàssiques. I de segons quins fets tampoc. Tampoc de paraules. Calen paraules i fets. Sobren professors emprenyats i calen porfessors implicats en l'avui i el demà.

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

L'Aplec es va posar en contacte immediatament amb Auriga per comentar les mesures que pensàvem prendre. Després de parlar amb ells i de veure les mesures que havien pres ells, es va decidir només fer pública la situació al bloc per animar els professors a subscriure's i escriure una carta al conseller manifestant el nostre malestar. Es va deixar córrer la idea d'una recollida de firmes, per voluntat d'Auriga.
Des de l'Aplec el que volem és obrir un debat que ens uneixi, no que ens separi encara més. Volem escoltar iniciatives i col·laborar amb tot el professorat. Espero Esteve, que t'hagis donat per respost. Agrairíem que no féssiu comentaris anònims i més si són tan encertats com aquest.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Qui vulgui signar una petició en línia pot fer-ho des d'aquesta adreça:

http://www.ipetitions.com/petition/auriga.

Valdria la pena que l'APLEC en donin difusió i animi tothom a participar-hi.

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

Des de l'Aplec ens sumem a la iniciativa del col·lega Ramón Torné i us animem a participar-hi. Hem afegit un enllaç permament ala dreta del bloc, perquè pugeu signar en línia. Gràcies a tots per la vostra participació.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Benvolguts amics,

Heu tingut una molt bona idea. Potser es podria indicar, al costat de l'enllaç, el perquè l'hi heu posat. Crec que els visitants ho agraïran!