dijous, 12 de juny de 2014

PAU 2014: Examen de llatí

Us enllacem l'examen de llatí de llatí de les PAU d'avui, així com els criteris de correcció. Esperem un any més els vostres comentaris.

5 comentaris:

Jaime fdez ha dit...

Una vez más sale el pret. pluscuamperfecto y el inf. de pasado, temas que en las reuniones de sots-cordinadores nos djieron que no saldrían. ¿Cuando va a plegar ese tal Carbonell de una vez?

Anònim ha dit...

Enguany no podem pas queixar-nos... més de l'habitual. Un examen força correcte. Potser les preguntes teòriques buscaven un xic l'anècdota per incomodar els nostres alumnes, que acostumen a presentar-se a les proves amb esquemes globals -i superficials- de l'inacabable temari que tenim per endavant.

Anònim ha dit...

Massa dificil. els examens de les assignatures que competeixen amb el grec i el llati son mes facils i aixi no podem aguantar. el programa es massa llarg i complex, no he acabat maielprograma (el meu pc no te accents, o sento)

Anònim ha dit...

L'infinitiu de passat està al temari i, de fet, no és el primer cop que apareix a un text (crec que era a un examen d'incidències de fa un parell d'anys). Potser algú enyora els exàmens de La Guerra de les Gàl·lies i aquells textos repetitius sobre moviments de tropes.
Jo considero l'examen molt correcte. La majoria dels meus alumnes potser no han resolt del tot bé l'infinitiu, només els millors (però no han de tenir millor nota els millors alumnes ?). La resta segur que ha pogut resoldre peou bé la resta del text, que estava, per alta banda, molt bé triat.
Sobre el temari. Sí, és llarg, com també és llarg el temari de l'altres assignatures que tenen quatre hores setmanals.
Per acabar la meva reflexió, només senyalaria la importància de la creativitat i la renovació constant per poder adaptar-nos a cada generació d'alumnes. L'immobilisme pot ser més fàcil per nosaltres, però només ens portarà a l'extinció.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Crec fermament que s'hauria d'especificar quin tipus de construcció i quins temps verbals poden entrar a l'examen. Fa dos anys, a la reunió d'orientació per a les PAU també se'ns va dir que si apareixien infinitius serien concertats. La resta del text era força assequible, però començar amb una construcció poc treballada desmotiva i posa molt nerviós.