dijous, 17 de juny de 2010

I després de la selectivitat..

Aquesta és la pregunta que ens fem nosaltres i, suposem que molts de vosaltres, i ara què? La selectivitat ens ha portat a tots, professors de secundària, alumnes, professors d'universitat a reflexionar sobre el nostre futur. En primer lloc, hem de donar les gràcies a tothom que ha participat aquests dies al bloc i que ho ha fet obertament, amb noms i cognoms, iniciant un debat constructiu i respectuós. Des de l'APLEC, transcorreguts uns dies i passada ja la ressaca de les PAU, no havíem actuat encara perquè pensàvem que era millor esperar els resultats. Tot i així, degut a la iniciativa espontània d'alguns de vosaltres i de la intervenció de la coordinadora a qui agraïm la seva participació i interès, hem decidit obrir un document en línia per recollir totes aquelles aportacions que vulgueu fer sobre la matèria de llatí o de grec, tot i que la majoria de crítiques es refereixen a aquesta última. Pensem que la matèria de grec es troba en un moment molt difícil i complicat al batxillerat i creiem que el món universitari ho ha de saber, per això potser és el moment oportú de demanar canvis en el model d'examen o no, canvis en la concreció del currículum, ajustant-lo a la realitat dels nostres alumnes.
Esperem que hi participeu, perquè com heu vist en els comentaris, no totes les opinions són iguals, ni tothom pensa el mateix. Us animen doncs a expressar-vos lliurement de manera respectuosa, sincera i constructiva, com heu estat fent fins ara, per tal que entre posem de manifest quina és la realitat del nostre alumnat.
Accedeix al document des d'aquí.

1 comentari:

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

L'Angel Martínez de l'Ies Gabriel Ferrater de Reus havia comentat que era millor esperar que les propostes les fes la coordinadora. El seu comentari es va esborrar per un problema informàtic i per això el reproduïm ara nosaltres.
Com a resposta, Angel, creiem que està bé esperar que la coordinadora faci la seva proposta, tot i així, pensem que poster seria millor anar a parlar amb ella amb unes propostes consensuades pel professorat, prèviament enviades per tal que les pugui estudiar amb temps. Moltes gràcies pel teu comentari.