diumenge, 18 de desembre de 2011

I Concurs Odissea a Catalunya

 Aquest mes de febrer se celebrarà la primera edició a Catalunya del concurs Odissea, a càrrec de l'APLEC. Es tracta d'un concurs de cultura clàssica en línia adreçat als nostres estudiants, i que ja es va presentar a l'estiu a les jornades de didàctica Paideia.
Ben aviat serà activa l'adreça definitiva del concurs per començar les inscripcions (del 10 al 25 de gener). De moment, però, trobareu tota la informació en aquest enllaç: concursodissea.blogspot.com. Per tal de tenir una previsió de participació, ens aniria molt bé que emplenéssiu el formulari de preinscipció, que trobareu també enllaçat en la pàgina esmentada. Els premis del concurs estan valorats en 600 euros per al guanyador estatal (quantitat provisional) i per al de Catalunya hi haurà tres premis: el primer de 100 euros, el segon de 75 i el tercer de 50. Des d'aquí agraïm la col·laboració de tots els socis de l'Aplec, ja que gràcies a les quotes dels socis és possible tirar endavant el concurs. Són temps difícils per a tothom i es fa difícil aconseguir finançament, però ara més que mai és el moment de no caure en el desànim ni en la desmotivació. Per això, apunt com estem d'iniciar un nou any, és un bon moment per fer avinent als professors de clàssiques que, perquè des de l'APLEC tirem endavant aquesta iniciativa i altres, ens cal la vostra ajuda, no només participant en el concurs sinó sumant-vos a la nostra causa, fent-vos socis de l'Aplec. 
Aquest concurs és una molt bona oportunitat de donar visibilitat a tot el col·lectiu d'estudiants de secundària que fan Grec, Llatí i Cultura clàssica, i també del seu professsorat, un professorat implicat, que sap treballar en equip, que  potencia l'ús  les noves tecnologies, que valora i estima les seves matèries. Per això us animen a participar-hi. Us hi esperem!