dimecres, 12 de juny de 2013

PAU 2013: Examen de llatí

Us enllacem l'examen de llatí de llatí de les PAU d'avui. Esperem un any més els vostres comentaris: Llatí

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Novament un examen en què tot aquell qui ha estudiat no ho pot demostrar... Ens sentim com uns ximples després d'haver treballat tants llatinismes, l'Ars amatòria, les ciutats... per a no res. Els alumnes només ha pogut deixar unes engrunes d'allò que ha après. Em temo que és un examen que només agraïrà la gent que no ha estudiat massa.

cristobal escoin carceller ha dit...

Els textos i les preguntes de morfosintaxi, molt bé. Relacionar creacions artístiques amb passatges de l´Eneida també, però la pregunta sobre els temples romans i descuidar Ovidi, l´altra lectura obligatòria, no ho he trobat encertat. Però és una prova molt correcta, a excepció d´això que acabo d´esmentar.

Anònim ha dit...

Un examen que només agraïrà la gent que no ha estudiat. Em temo que la gent aplicada i aquells qui han anat a improvitzar tindran la mateixa nota. Tots aquells que portaven ben preparats els llatinismes, Art Amatòria, les ciutats, etc.. tindran la sensació que no els han deixat explicar el que savien.

Anònim ha dit...

que torni en quetglas!algú sap per què el van fer fora?en carbonell i les seves imatges,era previsible, però demanar temes tan tangencials com els temples ( sort que els espavilats van fer servir elmdiccionari), ni una ciutat.per sort el text estava tirat.però enyoro l'equilibri d'en quetglas.

cristobal escoin carceller ha dit...

Sí, anònim, tens, al meu parer, part de raó. L´opció de la pregunta de Titus Livi com a tema (historiografía), era molt acceptable. Jo no trobo pas malament, o desencertat, relacionar el que s´ha llegit de l´Eneida amb creacions artístiques, però els llatinismes, o alguna pregunta sobre les ciutats romanes estudiades, crec que hauria estat millor, o més adient vist el temari de llatí de les PAAU. Els temples romans com a tema....ja ho he comentat abans, i estic d´acord amb tu. Ara bé, no fer cap regunta sobre Ovidi.....això no he trobat bé després de la feina feta a classe (no oblidem que era una de les lectures obligatòries).
Que els déus us siguin propicis!!!!

Clàssiques del Francesc Macià ha dit...

Totalment d'acord amb Anònim. A més no sé qui ha corregit, però les notes de Llatí no es corresponen amb el que els alumnes van fer. En sortir em van dir les traduccions que havien fet (el mateix text l'haviem fet a 1r., era al llibre), sintaxi (el relatiu, molt fàcil, l'exercici de les termes (facilíssim) i Tit Livi correcte. Tenen 6 i 6'5, algun 7, no es correspon.

Anònim ha dit...

Doncs no, no hi ha hagut la mateixa nota per a tothom, ni molt menys. Jo també crec que s´han descuidat aspectes de pes (Ovidi, restes materials romanes-barcino, Tarraco, etc. i els llatinismes), però el text l´he trobat molt ajustat. Pensem que el temari és molt ampli, i la pregunta sobre els temples romans.....jo no l´hauria feta. però bé, també tenien l´opció de la historiografía. Hi ha hagut anys molt pitjors.......

Esteve ha dit...

el temari de llatí es imposible explicar. Impossible aquest examen. Desastre en alumnes de llatí! Fora el Carbonells!

cristobal escoin carceller ha dit...

Sí, és cert que a mi també m´han sobtat algunes notes de la prova, perquè la traducció els havia anat francament bé, i les notes dels meus alumnes van del 5,25 al 7,75 (un alumne, que no estaba d´acord amb aquesta nota). L´any passat també em van soprendre algunes notes de selectivitat (una en particular, perquè l´alumna era molt brillant i va treure un 8. la qual cosa tampoc entenia).....hauré de revisar la meva feina, segurament. Però també agrairia que siguin més explícits els criteris de correcció.

Certament, el temari és molt ampli, Esteve.
Salut a tothom, comites!!!!