dimarts, 19 de maig de 2015

V PASSEJADA ARQUEOLÒGICA I LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS ODISSEA 2015

El passat divendres 15 de maig va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs Odissea 2015 coincidint un any més amb les Passejades Arqueològiques que des de fa 5 anys organitza la nostra associació amb l'ICAC dins el marc de Tàrraco Viva. Enguany es va triar l'espai del circ, recentment restaurat. Durant els dos divendres que va tenir lloc l'activitat vam rebre un total de 170 alumnes, el màxim que podem acollir per l'aforament, de diferents llocs de Catalunya. Us convidem a mirar les imatges de l'activitat que va ser tot un èxit, que va anar a càrrec de l'especialista i arqueòleg de l'ICAC, el sr. Josep M. Macias, que primer va oferir una conferència prèvia a l'ICAC i després acompanyat per altres professors membres de l'APLEC van treballar in situ tres espais diferents del circ:
Josep M. Macias a l'ICAC
Els lumnes treballant en una de les zones del circ
  Com a novetat en aquesta cinquena edició vam crear un monòleg ad hoc que l'actor Jordi Francesch va recitar dins l'edifici del circ, al costat de les còpies de les làpides dels aurigues Eutyches i Fuscus, retent-los un sentit homenatge i explicant-nos també diferents curiositats d'aquest emblemàtic edifici de Tàrraco !

Entrant al circ
L'actor Jordi Francesh apunt pel seu monòleg
  En acabat, els alumnes guanyadors del Concurs d'aquest any van rebre els premis corresponents en metàl·lic i diferents llibres sobre món clàssic a mans del director de l'ICAC, el sr. Joan Gómez Pallarès, la presidenta de la Secció Catalana de la SEEC, la sra. Esperança Borrell i del nostre vicepresident, Xavier Tresserra. A tots, agrair-los la seva assistència i felicitar-los pels resultats!

Els membres del jurat es disposen a lliurar els premis
Col·legi Sant Josep  de Reus 3r premi
Institut Baix Camp de Reus 2n premi
Institut Gallecs de Mollet del Vallès 1r premi
 


 Us convidem a consultar els materials de totes les passejades que trobareu a la pestanya del bloc "activitats" i us esperem l'any vinent a una nova edició del concurs odissea i a la VI Passejada arqueològica.