dilluns, 30 de novembre de 2015

Torna l'Odissea!

Demà comença la inscripció a la V edició del concurs Odissea de Cultura Clàssica, adreçat als estudiants de llatí, grec i cultura clàssica de secundària.

Enguany hi participen, a més de l'APLEC a Catalunya, les seccions de la SEEC de Cadis, Còrdova, Granada, Màlaga i Sevilla a Andalusia, Aragó, Canàries (que hi participa per primer cop), Galícia, Extremadura, la Rioja, València-Castelló i Alacant.

La inscripció estarà oberta de dimarts 1 de desembre de 2015 a dimarts 26 de gener de 2016 (ampliat fins el divendres 29 de gener).
Els equips han d'estar formats per un màxim de tres components i han de tenir un professor/a responsable.

La primera fase del concurs es durà a terme entre l'1 i el 4 de febrer, i s'allargarà fins el 2 de març (dia de la final estatal). Consulteu-ne les bases i el calendari.

El tema entorn del qual girarà el contingut de les preguntes d'aquest any serà la guerra a Grècia i Roma.

 
Gràcies a l'aportació de les quotes dels socis de l'APLEC i la de les institucions que col·laboren amb el concurs, podrem atorgar aquests premis:
  • 1 primer premi de 100€,
  • 2 segons premis de 75€ per als dos següents classificats i
  • 3 tercers premis de 50€ per als tres següents classificats.
El primer classificat, a més, participarà a la final estatal amb els guanyadors de les altres seus i podrà optar als següents premis:
  • Primer equip classificat: 525 euros.
  • Segon equip classificat: 225 euros.
  • Tercer equip classificat: 150 euros.

Us animem a participar-hi! Trobareu tota la informació (bases, calendari, preguntes freqüents, etc.), a la pàgina del concurs. Recomanem llegir atentament les bases. Particularment, destaquem dos canvis que s'introdueixen en aquesta edició: el temps no comptarà fins al quart dia (la superpregunta), i algunes modificacions en els horaris: l'hora d'inici del concurs serà les 9:30 del matí els quatre primers dies, i el desempat i la final es faran de 17:00 a 20:00 de la tarda.


Aquesta infografia, així com aquest vídeo que enllacem, poden ser eines útils per motivar el vostre alumnat a participar al concurs i explicar-ne el funcionament.

Infografia Odissea 2016
Us animem també a fer difusió del concurs a través de les xarxes socials (#OdiseaXVI a Twitter). També podeu seguir el tauler d'imatges a Pinterest, que s'anirà actualitzant quan arrenqui el concurs.