dimecres, 17 de març de 2010

CURSOS A L'ICAC

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica ja té data per als nous cursos de formació que us havíem comentat anteriorment. S'oferiran 3 cursos de formació complementària: grec clàssic, llatí i arqueologia i grec modern de 30 hores que s’iniciaran el proper dia 12 d’abril i finalitzaran el 16 de juny.
Les classes es faran a la seu de l’ICAC. A la butlleta que us adjuntem trobareu els horaris i els preus de cada curs. El preu total dels cursos per als membres de l’ICAC és de 100 € cadascun.
Per tal de formalitzar la vostra inscripció caldrà que ompliu la butlleta, trieu el curs que us interessa i ens la lliureu a l’Àrea de direcció juntament amb una fotocòpia del comprovant de pagament.Per tal de poder iniciar els cursos caldrà un mínim de 10 inscrits per cada curs. En cas que no es reuneixi aquest nombre d'inscrits, es retornarà l'import íntegre del curs als inscrits.


Data límit d’inscripció
: 6 d’abril

Introducció al grec clàssic (30 hores - ICAC)

L’objectiu d’aquest curs és proporcionar a l’estudiant els coneixements bàsics de grec clàssic necessaris per llegir i entendre textos senzills en aquesta llengua, així com la possibilitat d’accedir a textos més complexos en la llengua original, amb l’ajut de traduccions. El curs té una orientació decididament iniciadora i pràctica, prioritzant els criteris de funcionalitat (vocabulari bàsic, etimologies, etc...) sobre la descripció sistemàtica de la llengua.

Està adreçat tant a arqueòlegs i estudiants d’arqueologia com a qualsevol interessat en la cultura clàssica. No és necessari tenir coneixements previs de llengua grega.

Preu total del curs per membres de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica 100 €.

Llatí i arqueologia (30 hores - ICAC)

El curs ofereix les eines necessàries per afrontar la llengua llatina en el seu camp d’aplicació arqueològic més usual: la lectura i edició de les inscripcions romanes. La importància d’aquest coneixement es manifesta a l’hora de desenvolupar el treball de camp, ja que l’epigrafia constitueix una disciplina d’especial interès per a l’arqueòleg, tant pel contacte amb el suport dels documents com per la necessitat de conèixer la rica informació que el seu contingut aporta al coneixement del món antic, en ocasions de manera gairebé exclusiva per a un determinat jaciment o àmbit de coneixement. Aquest curs es dirigeix tant a arqueòlegs i estudiants d’història i arqueologia com a qualsevol interessat en la cultura clàssica. No calen coneixements previs de llengua llatina.

Preu total del curs per membres de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica 100 €.

Grec modern (30 hores - ICAC)

L’objectiu d’aquest curs és que en aquestes 30 hores l’alumne assoleixi uns coneixements bàsics de la llengua grega moderna que el permetin, d’una banda poder llegir i escriure l’alfabet grec i, d’altra banda, produir frases senzilles i breus diàlegs. Aquest curs està obert a tothom, però molt especialment a tots aquells alumnes que volen fer estades de formació (ERASMUS, excavacions, etc.) a Grècia.

Preu total del curs per membres de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica 100 €.
1 comentari:

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

Els professors que imparteixen aquests cursos són filòlegs, es tracta de Jesús Carruesco, Diana Gorostidi i Gemma Fortea.