dilluns, 7 de maig de 2012

Lliurament de premis del Concurs Odissea a CatalunyaEl dijous 26 d’abril del 2012 al Museu de Badalona va tenir lloc el lliurament dels premis als guanyadors del I Lliurament de Premis del Concurs Odissea Catalunya 2012, organitzat per l'APLEC.
El jurat el formaven representants de les institucions catalanes dedicades a l’ensenyament, recerca i difusió del món clàssic a Catalunya: Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Montserrat Tudela, directora de la revista Auriga; Montserrat Jufresa, presidenta de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics de l’IEC, que no va poder assistir per compromisos laborals; M. Jesús Espuña, com a representant de l’Equip de Clàssiques de l’ICE de la UAB, i Xavier Yáñez, en representació del Departament d’Ensenyament. Va obrir l'acte el director del Museu de Badalona, Joan Mayné, donant-nos la benvinguda i encetant els actes de la Magna Celebratio 2012. La presidenta de l'APLEC, Meritxell Blay, va donar les gràcies a tots els membres del jurat i al director del Museu de Badalona, especialment, per obrir-nos les portes del Museu. Va continuar donant les gràcies als alumnes guanyadors i a tots els alumnes i professors que havien participat al concurs. Finalment, va donar les gràcies als socis de l'APLEC per fer possible el finançament dels premis del conurs. La resta de membres del jurat van destacar en les seves intervencions l'esforç del l'alumnat i del professorat, la importància de la formació clàssica del nostre alumnat i l'èxit del concurs en aquesta primera edició. Recordem que 309 centres i 921 alumnes catalans hi han participat. El guanyador del primer premi és l’equip del Col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils, i el segon i tercer per dos equips de l’Institut Gorgs de Cerdanyola del Vallès. Són els tres equips guanyadors de la final de Catalunya, que van rebre un xec per valor de 100, 75 i 50 euros. El primer equip va rebre també un xec per valor de 600 euros, ja que a més a més de guanyar la final catalana va quedar en primer lloc a la final estatal, superant els equips de València i de Galícia. A més am és d'aquests regals en metàlic, els alumnes i els professors van ser obsequiats amb altres premis com llibres i un xec per valor de 50 euros en productes de l'empresa Fòrum Traiani. Els llibres sobre el món clàssic van ser una gentilesa de l'ICAC, l'IEC, Auriga i el Museu de Badalona. Amb aquests premis l'APLEC vol fomentar l’interès de l’alumnat pel món clàssic i fer-los valorar el llegat que ens van deixar grecs i romans, potenciant l’ús de les noves tecnologies i de la cultura de l’esforç i de l’autonomia personal. Esperem continuar gaudint de la vostra confiança i participació l'any vinent. Moltes gràcies a tots!
                                     

1 comentari:

Anònim ha dit...

La més sincera enhorabona a tots els guardonats, que són el futur del país, i als professors que heu fet possible aquest concurs, que de ben segur ha estat una fita en la vida d'aquests nois i noies que els hi ha tocat viure la seva adolescència en uns temps incerts a tots nivells.
Montserrat Tudela
Revista Auriga