dijous, 10 de maig de 2012

Passejada Arquitectònica per Tàrraco Viva

Des d'avui podeu apuntar-vos a la segona experiència didàctica que l'APLEC juntament amb l'ICAC, organitza dins el festival de Tàrraco Viva. Enguany l'activitat anirà a càrrec de l'investigador  Josep M. Macías. Seguint el model de l'any passat, primer tindrà lloc a la sala d'actes de l'ICAC una xerrada on el Dr. Macías, explicarà els aspectes teòrics que tenen a veure amb l'arquitectura romana. Posteriorment, i després d'una pausa per esmorzar, sortirem a fer uns treballs de camp, professors i alumnes i analitzarem i observarem in situ diferents edificis o espais propers a l'ICAC, com ara la plaça del Fòrum, la paret del pretori o la volta del Pallol.
L'activitat pretén atansar-se a les tècniques de construcció en el món romà i analitzar diferents espais de la ciutat de Tàrraco. Tot i això, la teoria i les tècniques d'observació i anàlisi de l'arquitectura  poden aplicar-se a qualsevol ciutat romana.
La passejada arquitectònica tindrà lloc els divendres 18 i 25 de maig d'11 a 1 aproximadament. Està pensada per alumnat de 4rt ESO de llatí i 1r i 2n de Batxillerat. Recordem que l'activitat és gratuïta i no cal ser soci de l'associació per apuntar-s'hi