dissabte, 7 de juny de 2014

III Lliurament de premis del Concurs Odissea 2014

El passat 21 de maig a la 1.30 del migdia i a la sala d'actes de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), just després de la IV edició de les Passejades que l'APLEC i l'ICAC organitzen dins de Tàrraco Viva, va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs Odissea. La taula estava presidida per Dr.Jesús Carruesco, investigador i professor de l'ICAC i la URV com a secretari de la Societat Catalana de Teatre Grecollatí, la Dra. Esperança Borrell, com a presidenta de la Secció Catalana de la SEEC, Meritxell Blay com a presidenta de l'APLEC i el Dr. Joan Gómez Pallarès com a director de l'ICAC.

                                 Els membres del jurat d'esquerra a dreta: Jesús Carruesco, Meritxell Blay, 
                                    Joan Gómez Pallarès i Esperança Borrell. Fotografia cedida per ICAC.

El Dr. Carruesco va començar els parlaments fent referència a Odisseu i al seu viatge, recordant el valor de l'heroi però també el dels seus companys de viatge, sense el qual el viatge no hauria estat tampoc possible. Va seguir la Dra. Borrell felicitant a l'APLEC per aconseguir tanta convocatòria en el seu concurs i va felicitar també als guanyadors i als seus professors pel seu esforç per encoratjar l'alumnat. La presidenta de l'APLEC, Meritxell Blay, va voler agrair el treball de la resta de la junta directiva de l'APLEC posant l'accent en la voluntarietat i l'altruisme dels professors que el formen. També va agrair el suport de les institucions col·laboradores que ajuden a tirar endavant el Concurs Odissea a Catalunya. Finalment va acabar amb els parlaments el Dr. Gómez Pallarés com a bon filòleg que és explicant als més de 100 nois i noies que seien al públic el signfiicat de la paraula "formatge", derivat de forma ‘motlle’, perquè el formatge és una massa procedent de la llet a la qual es dóna forma mitjançant un motlle. Amb aquest símil que un un primer moment va sorprendre a l'alumnat va voler cridar-los l'atenció per la seva formació i la manera com cada un d'ells s'aniria formant gràcies a l'ajut dels seus professors, de les seves experiències i com el llatí, el grec, el concurs Odissea, la cultura clàssica en general els acabaria formant com a individus i els diferenciaria.

Finalment el jurat va lliurar els premis als guanyadors que es van repartir entre dos centres l'Ins Baix Camp de Reus i l'Ins Gallecs de Mollet del Vallès. Dos segons premis de 75 euros per als dos equips següents en la classificació: Nereides i Plus ultra de l'Ins Baix Camp Tres tercers premis de 50 euros per als tres equips següents en la classificació: Les Espartanes, les Muses del Parnàs i Kaloi kai Agathoi. Un primer premi de 100 euros per al primer equip classificat: Aresto Momentum de l'Ins Gallecs.

      Els alumnes de l'Institut Baix Camp recollint el premi amb la seva 
                    professora Sílvia Icart al fons a l'esquerra de la imatge.Fotografia cedida per ICAC

                                                      Els guayadors del concurs Aresto Momentum, amb la seva 
                                                         professora  Laura Lucas. Fotografia cedida per ICAC.

Finalment  una vegada més l'APLEC vol agrair la col·laboració i implicació de tots els professors i alumnes que heu participat a la tercera edició del Concurs Odissea  i també als seus patrocinadors Secció Catalana de la SEEC, Iberia Graeca, ICAC, Societat Catalana d'Estudis Clàssics, Societat de Teatre Grecollatí i als seus col·laboradors Auriga, Editorial Casals, Departament d'Ensenyament i Grup de l'ICE de l'UAB. Gràcies a tots i us esperem a la propera Odissea!