dissabte, 7 de juny de 2014

Passejada per l'Amfiteatre de Tarragona

Els passats 21 i 23 de maig va tenir lloc IV Passejada Arqueològica organitzada conjuntament per l'APLEC i l'ICAC en el marc del festival romà Tàrraco Viva i que enguany tenia com a tema l'amfiteatre de Tarragona. En total hi han participat més de 200 alumnes d'ESO i Batxillerat, provinents d'instituts de Mollet del Vallés, Reus, Constantí, Cambrils, Salou, Sant Vicenç dels Horts i Torredembarra,Tarragona i Lleida.Entre els alumnes que hi van participar, dimecres hi havia els guanyadors del Concurs Odissea 2014 que després de la visita van rebre els premis en una cerimònia a la mateixa seu de l'ICAC.

La Passejada començava cada dia a la sala d'actes de la seu de l'ICAC amb una xerrada de 45 minuts a càrrec d'Andreu Muñoz, investigador adscrit a l'ICAC i director del Museu Bíblic de Tarragona,  en què els alumnes van poder il·lustrar-se sobre les raons de la construcció d'aquest icònic monument, la història ni les històries ocultes rere les seves pedres i la seva posterior evolució en lloc de culte cristià.

A continuació els alumnes, acompanyats dels seus respectius professors i dels membres de l'APLEC presents, van seguir el doctor Muñoz fins a l'amfiteatre per observar in situ l'estat actual de l'edifici. La visita va incloure una petita sorpresa quan el grup va poder accedir a la zona posterior de l'amfiteatre per veure parts de l'estructura que no estan a la vista dels visitants habituals. Moltes gràcies Andreu per la magistral lliçó que ens vas donar i gràcies a tots els que vau venir i als que no vau poder venir perquè l'activitat va ser un èxit desbordant. Potser degut a l'èxit de les passejades de cara a la propera edició les haurem de fer més dies o fer dos torns cada dia. Gràcies a tots!